Rostkávé

   kavezz a mellrak ellen logo

Karcsúsíts rostokkal!

A mindennapos táplálkozás során nem mindig gondoskodunk a megfelelő, rostban gazdag étkezésről, ezért egészségünk érdekében fontos, hogy pótoljuk a hiányzó mennyiséget, melyhez ideális megoldást nyújt a MAKKA Rost kávé fogyasztása, amelyben az arabica kávé kellemes ízét és a rostok erejét a zöld kávé fokozza.

A MAKKA® Rost kávéban található maltodextrin lassan felszívódó élelmi rost, amely  hozzájárulhat emésztőrendszerünk egészségéhez.

50561-coffee-beansSegíthet a székrekedés megelőzésében, az anyagcsere folyamatok felgyorsításában. A a bélműködés javításával pedig, az élelmi rostok az aranyér, valamint a vastagbél-daganat kockázatát is csökkenthetik.

Emellett a rostok fogyasztása teltségérzetet okoz, kalóriahozzáadás nélkül, így a fogyókúra ideális kiegészítője is lehet. Ráadásul az élelmi rostok lassíthatják a szőlőcukor felszívódását, melynek következtében a vércukorszint stabilizálható, ingadozása csökkenthető.

Tavaszi karcsúsítás – fogyókúra rostokkal

Testünk formálása és az optimális testsúly megtartása kiemelten fontos szerepet játszik életünkben. Rövidtávon sokféle fogyókúrás módszer hozhat eredményt, de az így elért súlycsökkentés megtartására már kevésbé fényesek az adatok. Az élelmi rostok viszont bizonyítottan hatékony segítségünkre lehetnek a fogyókúrás és diétás folyamatok támogatásában.


Klinikai tanulmány vizsgálták, hogy az olyan rostok fogyasztása, mint a MAKKA® Rost kávéban található Fibersol2 teltségérzetet, ezáltal pedig étvágycsökkenést eredményez. A MAKKA® Rost kávé hosszan tartó energiát biztosít szervezetünk számára, fogyasztásával pedig hamarabb jóllakottnak érezhetjük magunkat. A rostok ráadásul segítik a méregtelenítést, serkentik a test anyagcsere folyamatait, felgyorsíthatják a tápanyagok feldolgozását ezáltal csökkentve a felesleges raktározást.


Mindezeknek köszönhetően tehát az egészségtudatos étrend a MAKKA Rost kávéval kiegészítve hatékony segítség lehet az áhított karcsúság elérésében. Ráadásul a vízben oldódó rost előnye, hogy csökkenti a kávé erős, keserű, fanyar ízét. Krémesebb ízt eredményezve.

 

Források, tanulmányok:

Sánchez D, Miguel M, Aleixandre A. Dietary fiber, gut peptides, and adipocytokines. J Med Food. 2012 Mar;15(3):223-30.

Manore MM. Dietary supplements for improving body composition and Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2012 Apr;22(2):139-54.reducing body weight: where is the evidence?

http://www.nsresearch.org/abstracts_revised_master_5-31-2010.pdf