Rostkávé

   kavezz a mellrak ellen logo

Az élelmi rostok feladata

A rostok olyan összetett szénhidrátok, melyeket szervezetünk nem képes lebontani és feldolgozni az ehhez szükséges enzimek hiányában, azonban ezek mégsem felesleges anyagok testünk számára, fontos szerepet töltenek be egészségünk megőrzése érdekében. A helyes táplálkozás során nagy szerepet kap a teltségérzet, amely az élelmi rostoknak köszönhetően alakul ki és segít megakadályozni a túltáplálkozást és ezzel az elhízást, valamint a vércukorproblémák kialakulását is. A felszívódás- és a vércukorszint szabályzás szoros összefüggésben van az éhségérzettel, ezért az élelmi rostoknak köszönhetően egyenletessé és folyamatossá válnak a folyamatok.

zoldkave rostkaveAz élelmi rostok megfelelő fogyasztása hozzájárul az emésztés zavartalan működéséhez, valamint a szervezetünk számára ideális folyadékfogyasztáshoz is egyaránt, hiszen ellenkező esetben a rostok nem tudnak optimális módon felszívódni és szervezetünk egyensúlya felborul. A mindennapos táplálkozás során azonban nem minden esetben gondoskodunk a megfelelő, rostban gazdag étkezésről, ezért egészségünk érdekében fontos, hogy pótoljuk a hiányzó mennyiséget, melyhez ideális megoldást nyújt a rost kávé fogyasztása.

Tekintse meg weboldalunk további információit a rost kávéval és az élelmi rostokkal kapcsolatban, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

www.vitalvar.hu

info(kukac)vitalvar(pont)hu

06202890892